Dalsbygdaprøven 2021

7. sep. 2021 | Dalsbygdaprøven

Da er Dalsbygdaprøven 2021 historie.

Fjellterrengene i Dalsbygda leverte også i år 😊 Det ble en helg med nydelig høstvær i vakre Dalsbygda, masse ryper og mange premieringer.

Gjennom to dager i fjellet hadde de fleste deltakere sjanse på fugl, og for mange ekvipasjer kom rypesituasjonene kanskje litt for tett på hverandre. Det er ikke enkelt å være fuglehund når rypekullene er mange og kyllingene spretter opp fra lyngen rett foran nesa på den håpefulle.

Uansett tror jeg de fleste kan se tilbake på ei helg med mange positive opplevelser, og for en fuglehundeier er det jo masse ryper vi ønsker å se.

Gratulerer til alle dere som klarte å prestere til premiering.

Til alle dere som ikke kom lengre enn et nummer på venteliste håper vi dere prøver igjen neste år. Det er veldig positivt at så mange ønsker å delta, samtidig som det er frustrerende for prøvesekretæren å måtte si nei til mange hundeiere. Selv med syv partier hver dag ble det mange som ikke kom med på startlistene, men forsøk igjen neste år.

Ønsker å rette en stor takk til Dalsbygda Jaktlag og alle grunneiere som stiller sine områder til disposisjon for oss. Uten deres velvilje hadde det ikke blitt noen jaktprøve i Dalsbygda.

Også en stor takk til Dalsbygda Næring og Utvikling for god hjelp.

Kølbua var samlingspunkt for prøva, og her kunne sekretariatet benytte alt av fasiliteter gjennom hele helga. Frokoster og jegermiddag ble utført på en utmerket måte. Tusen takk til dere også for all velvilje og bistand.

En særs viktig del av en jaktprøve er dommerne som helg etter helg stiller opp for ulike arrangører. Også i år kunne dommeransvarlig Marianne Steenland diske opp med topp kvalifiserte dommere som gjennom to lange dager fikk oppleve masse fuglesituasjoner, skyting og deretter skrive velformulerte kritikker. Tusen takk til alle dommere for positivitet, god dialog med deltakere og utmerket dømming. En ekstra takk til dommer og NKK-representant Tor Espen Plassgård.

Som alltid er det noen som jobber mye både før, under og etter en jaktprøve. Jaktprøvekomiteen gjør avtaler, koordinerer og gjennomfører prøven.  Årets komite med prøveleder Per Kristian Evensen, prøvesekretær Anne Mette Grue og medhjelpere Unni Irene Bakke og Kasper Slettan gjennomførte prøva på en utmerket måte. En stor takk til dere for mange dugnadstimer og stålkontroll under gjennomføringen.

Vår hovedsponsor Royal Canin stilte som vanlig med fórpremier til alle premierte. Sponsingen er et viktig bidrag slik at klubben kan drives med overskudd. Da kan vi igjen bidra til at nye håpefulle, og gamle erfarne hundeeiere kan få ulike tilbud og kursing gjennom klubben. Stor takk til vår hovedsponsor.

Vel blåst folkens!!

Vi sees på Dalsbygdaprøven 2022. 😊

For ØFHK

Arnfinn Frengstad

Leder